Гриценко про ринок землі: Це буде збагачення кількох родин, які визначають українську політику

Гриценко про ринок землі: Це буде збагачення кількох родин, які визначають українську політику

Лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко впевнений, що ринок земель сільськогосподарського призначення в Україні може запрацювати тільки за умови зростання довіри до влади і стабілізації економіки. Відкриття вільного продажу за нинішніх умов призведе до скупівлі землі кількома українськими родинами, які впливають на державну політику.

Про це він заявив в ефірі програми «PRIME» на телеканалі ATR.

«В основі ідеології нашої партії - найперше - людина, її права, свободи, захищена власність, конкурентна економіка, ринкові умови. Тому слово «ринок» у мене не викликає якихось негативних асоціацій. У нас точно колись буде ринок землі. Це перша позиція, а друга - у нас точно не буде базару землі. І ще жорсткіше - у нас не буде скупівлі землі кількома родинами. Саме це пропонується зараз. В умовах, коли більшість населення за межею бідності, коли середній клас «провалився» через падіння гривні, хто купить ту землю? Родина Порошенка, родина Ахметова, родина Коломойського і далі за списком! Це буде не ринок і навіть не базар. Це буде збагачення людей, які визначають політику країни. А я вважаю, що олігархи мають бути знищені як клас. Хочете працювати у бізнесі? Будь ласка! Але не лізьте у політику, не впливайте на суди, на прокуратуру і тд… Питання ціни, вартості землі… Міністерство АПК називало приблизну вартість - 20 тисяч за гектар. Хіба ж вони не знають, яка справжня вартість землі в умовах ринку?! Нехай поцікавляться, яка вартість землі в європейських країнах, де земля значно гірша за якістю і тоді трансформують на нашу ситуацію. Це буде 15-20 тисяч євро за гектар. А різниця між гривнею і євро тридцятикратна. На мою думку, притиснуті злиднями бабусі продадуть свої паї (4 гектари) за 80 тисяч гривень. А що купиш за 80 тисяч? На цьому етапі потрібно вдосконалити інститут оренди землі з адекватною справедливою платою і з акцентом на переробку продукції», - вважає Анатолій Гриценко.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up