Христос Хрищається! Славімо його!

Христос Хрищається! Славімо його!

Дорогі брати й сестри!

Сьогодні наша церква святкує третій празник — день Хрещення Ісуса Христа і Богоявлення.

. Коли Ісусові Хресту виповнилось тридцять років, то він із Галілеї прийшов на річку Йордан до Івана Хрестителя, щоб охреститися від нього. Наступного дня він бачить Ісуса, що до нього йде, та й каже: “Оце Агнець Божий, що на себе гріх світу бере. Це той, що про нього казав я: за мною йде муж, що переді мною він був, бо був перше, ніж я”.

І свідчив Іван: “Бачив я Духа, що сходив із неба та зостався на ньому”.

Відео дня

Охрестившись,  зараз Ісус вийшов з води. І ось небо розкрилось і побачив Іван Духа Святого, що спускався як голуб і сказав до нього: “Та ось голос почув із неба: “Це Син мій улюблений, що Його я Вподобав”.

Ця подія показує, що Бог єдиний у Трьох особах: Бог Отець, Бог Син і Дух Святий.

Святий Амвросій Медіалонський сказав: “День Хрещення Господа Ісуса Христа названий Богоявленням тому, що в цей день Господь явився не лише для того, щоб його побачили, а для спасіння людей”.

Сьогодні біля кожного храму та на річках освячується “Велика Агіафма — вода”, яка має велику силу. Хто її нап’ється натще, той отримає відпущення гріхів.

Цією водою освячують священики доми, щоб вигнати всяке зле діяння.

У цей день, дорогі люди, приходьмо до Святого Храму на Службу Божу та дякуймо Господу за Його доброту і терпіння до нас грішних. А за наше смирення до нього Господь Бог пошле на всіх нас своє Благословення та створить всім нам многії і благії літа.

Амінь. Христос Хрещається — Славімо його!

Отець Василь ВЛІЗЛО

(продовження теми стор.7)

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up