Кількість загиблих у Кабулі українців зросла до 7 — посол

Кількість загиблих у Кабулі українців зросла до 7 — посол

Кількість загиблих українців унаслідок нападу на готель у Кабулі зросла до 7.

Кількість загиблих українців унаслідок нападу на готель у Кабулі зросла до 7.

Про це повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Таджикистані і Афганістані Віктор Нікітюк у коментарі «112 Україна».

«На сьогодні підтверджена загибель 7 громадян України. Дані по всіх цих громадянах у нас є», — зазначив Нікітюк.

Відео дня

Він додав, що наразі український консул в Афганістані має оформити документи для повернення загиблих українців до України.

Посол також повідомив, що усі загиблі українці були співробітниками афганської авіакомпанії:

«В Афганістані працює багато українських авіатехніків, і всі загиблі працювали в афганській авіакомпанії Kam Air і проживали в готелі Intercontinental».

Нагадаємо, що 20 січня у столиці Афганістану Кабулі щонайменше четверо озброєних чоловіків напали на готель Intercontinental.

Місцеві правоохоронні органи повідомили, що загиблими вважаються 18 людей, 14 з яких іноземці.

Британське медіа ВВС заявило з посиланням на місцеву поліції, що в Кабулі внаслідок атаки на готель загинуло дев’ять громадян України. У той же час міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив про шістьох жертв атаки.

Внаслідок атаки бойовиків на готель загинули двоє пілотів української приватної авіакомпанії «Українські крила».

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up