Налякані лебеді залишили водойму

Налякані лебеді залишили водойму

Уже кілька років поспіль на ставку, якого називають військовим, поселялася пара лебедів.

Ці красені прикрашали водойму. У минулому році лебідка висиділа шестеро лебедят. Одне з них зникло, а п'ятеро виросли і восени з батьками полетіли у вирій.

Цьогоріч лебеді повернулися, адже вони вже звикли до ставка, до добрих людей, які піклувалися про лебедину сім’ю. Коли я приходила до ставка і кликала лебедя, бо лебідка сиділа у гнізді, він, як білосніжний катер, розрізаючи хвилю, причалював до берега. Довірився людям і брав хліб із рук. Гордовито позував, коли його фотографували. Лебідка більше місяця висиджувала малят. Коли вони з’явилися, їх було аж восьмеро. Усі разом плавали і радували тих, хто приходив помилуватися красенями.

 

Відео дня

Коли одного дня лебедів не стало, то всі перепитували, де ж поділася лебедина сім'я? Були різні версії. Одні говорили, що лебеді були налякані собакою, якого одна особа жіночої статі вигулювала біля ставка. Були й інші версії. Що лебеді залишили роками облюбовану водойму та перебралися на іншу, а це не зовсім близько. Але як батьки переправили малят на іншу водойму, адже вони були ще зовсім маленькі і беззахисні? Я знайшла цю лебедину сім’ю. І коли, як завжди покликала лебедя, він миттю приплив до берега. Я його годувала, розмовляла з ним, а він неначе все розумів, повертаючи свою горду голівку то в одну сторону, то в іншу, наче уважно мене слухав. Потім підплила лебідка із лебедятами. Вони вже помітно підросли. Уже майже місяць, як ставок опустів, неначе осиротів, і проходячи мимо, очі шукали білих красенів.

Ті, хто переймається долею лебедів, будьте спокійні. Уся сім’я в повному складі і в доброму стані. Там також їх відвідують добрі люди, які їх полюбили.

Люди, не будьте байдужими до того прекрасного, що нас оточує. Бережімо природу, красу. Якщо ми будемо бачити, як розквітає квіточка, як світять зорі і місяць, тоді і проблеми будуть меншими, адже їх у нас так багато.

Автор: Валентина ЗЕЛІНСЬКА

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up