Операція МАК-2018!

Операція МАК-2018!

На території Козятинського району поліцейські проводять заходи, з метою виявлення, попередження і знищення незаконних посівів наркорослин та перекриття каналів постачання наркотичних засобів рослинного походження.

Про це повідомило керівництво Козятинського ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області.

Правоохоронці нагадують, що посіви маку та коноплі в Україні дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали відповідну ліцензію та дозвіл. На суб'єкт господарювання, який культивує такі види рослин, накладається цілий ряд обмежень: спеціальне поле, сховище, відповідна охорона цих об'єктів здійснюється державною службою охорони, визначений перелік осіб, допущених до роботи з вирощування і перевезення нарковмісних культур. У разі порушення цих вимог настає адміністративна або кримінальна відповідальність за незаконні посіви і вирощування снодійного маку або конопель.

Незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку караються штрафом від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6-ти місяців, або обмеженням волі на строк до 3-х років (ст. 310 КК України ).

Відео дня

У інших випадках може наставати адміністративна відповідальність (ст. 44, 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення) у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів громадян або арешт до 6 місяців.

Під посівом в даному випадку розуміються посіви насіння або висадка розсади заборонених наркорослин без належного дозволу на будь-яких земельних ділянках. У тому числі, в квартирі, на лоджії, в ящику на балконі тощо. Причому, неважливо, виросла рослина або ні, і чи знятий урожай. Відповідальність за статтею настає з моменту посіву або початку вирощування заборонених рослин.

Співробітники поліції звертаються до громадян з проханням: якщо вам відомі факти посіву снодійного маку, коноплі або інших наркорослин, повідомте за телефоном 102 або 2-03-30.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up