Палата №6, або історія хвороби №****

Палата №6, або історія хвороби №****

“Удаль карлика в том, чтобы высоко попис*ть” (П.Мериме «Кармен»)

На теренах Козятинщини багато років існує місцева традиція – ведення перманентних бойових дій між міською і районною радою та головою РДА під гаслом: «А ми вам покажемо!» Для підкріплення своїх позицій, із широких штанин періодично витягуються різного розміру «аргументи», якими грізно трясуть перед опонентами. Дотряслись до того, що в Козятині вже залишились лише філії різних держустанов, офіси яких знаходяться в м. Хмільнику та в м. Калинівці.

_Це ви ще тракториста не бачили.В Козятині рулять не трактористи і тим більне не такі,а тоб деребанщики бюджета пісялися за кажним кутом міста

 

Відео дня

Фотографія

Такий трактор а уявіть який тракторист Влад Повх__

Владні крісла заряджені негативною кармою «папєрєдніков», про що свідчить еволюція мерів впродовж каденцій (міський голова – князь – цар – намісник Бога) та депутатів (депутат – васал – лакей – блазень (бувають виключення)).      

Напередодні Великодня, 30 березня, мер Козятина і «передова» (читай – контрольована ним) частина депутатів міськради нарешті поставили крапку в давній суперечці з Козятинською районною радою та її головою стосовно питання «в кого міцніші яйця?»

Без сумніву, святкові яйця депутатів міськради та мера виявились кращими, міцнішими і набагато більшими, якщо врахувати «переможне» голосування по розподілу державної цільової субвенції для медичного обслуговування громадян міста. На жаль, об’єм сірої речовини в черепних коробках слуг народу, яку ще називають мозком, виявився набагато меншим за розміри переможних яєць.

Громаді пропонується фейкова ідея створення міської лікарні, де мешканці Козятина зможуть отримати медичні послуги кращої якості, ніж в Козятинській ЦРЛ. Для цього необхідно терміново вилучити кошти субвенції, які виділялись на Козятинську ЦРЛ і передати їх в «Козятинську міську лікарню ім. Д.О.Пузиря і Ко». Можливо, частина дурнів, які голосували за це рішення, і «радіють думкою», але дехто з депутатів, сам міський голова та головний лікар Козятинської міської лікарні чудово розуміють, що щось повноцінне створити не вдасться, зате під шумок можна урвати копійчину на «відкатах».

Ще нещодавно міський голова співав пісеньку про те, що в міському бюджеті цілком вистачає коштів для створення та утримання повноцінної міської лікарні. Але… Чи математичні здібності підвели, чи бюджет раптово «здувся», чи після преміювання самого себе закінчились кошти, чи може зурочили, та виявилось, що кошти можна лише вкрасти за рахунок медичного обслуговування своїх же городян.    

Головні ідеологи «медичної реформи» в Кабміні, яка передбачає суттєве скорочення медичних закладів, кількості медичних працівників і, в подальшому, населення, чітко і послідовно впроваджують другий етап реформ – організацію медичних округів (три-чотири на область). У цьому році має запрацювати Національна агенція здоров’я, яка і буде в подальшому розподіляти кошти на медичні заклади, враховуючи їх матеріальні, технічні та кадрові спроможності. Розумні керівники інших районів області намагаються до того часу максимально розбудувати свої лікарні і наповнити їх найбільш сучасним обладнанням, щоб саме ці заклади стали окружними. Ресурси не дроблять, а максимально концентрують для досягнення реальних практичних цілей.

Найближча до нас Калинівська ЦРЛ вже закупила комп’ютерний рентгенівський апарат за 3 млн грн, планує провести закупівлю спірального комп'ютерного томографа (СКТ), приблизна вартість якого близько 12-15 млн грн. Натомість мер вкладає додаткових 8 млн грн в лікарню, яка спроможна надати лише планову неврологічну і терапевтичну допомогу, забираючи ці кошти в закладу, що надає всі види планової та ургентної допомоги (терапевтичну, хірургічну, травматологічну, гінекологічну, педіатричну, пологову та інші).

На завтрашній день при такій «господарській» політиці міськради, з високою вірогідністю постане логічне питання про створення госпітального округу в Калинівці, оскільки тамтешні керівники максимально сконцентрували кошти і ресурси в оснащення Калинівської ЦРЛ.  Фахівців Національної агенції здоров’я будуть мало цікавити благородні «хотєлки» місцевих князьків і їх блазнів – вони виділять усі кошти на ту окружну лікарню, яка буде краще оснащена і відповідає певним стандартам. Ні міська, ні районна рада на розподіл цих коштів впливу не матимуть. Треба бути неуком, якщо сподіватись, що кошти отримає «Козятинська міська лікарня ім. Д.О.Пузиря і Ко».     

При такому псевдопатріотизмі городянам і мешканцям району «світить» перспектива, що найближчий заклад, де можна буде отримати кваліфіковану медичну допомогу, буде в Калинівці, або Вінниці.

Далі буде...

Валерій ЯСНИЙ, лікар-анастезіолог Козятинської ЦРЛ

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків» 07:03 В Махнівці відбувся турнір пам’яті Івана Лазарчука ·
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up