Помер останній фронтовик другої Світової війни Степан Лукашук

Помер останній фронтовик другої Світової війни Степан Лукашук
  • У віці 98 років в селі Гурівцях помер останній фронтовик другої Світової війни, відома і шанована в громаді людина, старійшина гуровецької землі, люблячий батько та дідусь Степан Лукашук.

Не стало нашого земляка напередодні Різдва. Сумну звістку повідомила Глуховецька об'єднана територіальна громада.

— Степан Дмитрович — це людина цілої епохи: перед його очима та крізь нього пройшли визначні події розвитку нашої держави минулого століття та сьогодення, — цитуємо повідомлення. — Доля випробовувала чоловіка на кожному кроці, але він, як справжній боєць  та оптиміст за характером, долав усі труднощі життя з усвідомленням того, що  щасливе майбуття Україні таки дароване Богом. Односельчани згадують Степана Дмитровича, як великого життєлюба і місцевого активіста: його любили, поважали, цінували, завжди прислухалися до мудрих порад. Наша громада щиро співчуває родині покійного з приводу непоправної втрати. Поділяємо Ваше горе. Вічна пам‘ять і Царство Небесне спочилому!

Війну не любив згадувати

Степан Лукашук народився в селі Гурівці 8 січня 1925 року в селянській родині. Після закінчення місцевої семирічки деякий час працював різноробочим на залізниці.

Відео дня

Події другої Світової війни навіки вкарбувалися в його пам‘ять, адже у складі 54 стрілецького полку 22 повітряно-десантної бригади, опанувавши мінометну справу, він пройшов дорогами війни майже всю Західну Європу, а Перемогу зустрів в Угорщині.  

Про війну Степан Дмитрович згадувати не любив, бо вона жорстока до людських доль. Про те, що воював справно, свідчать бойові ордени «Червоної Зірки», «Вітчизняної війни 2-го ступеня»; медалі «За взяття Відня», «За перемогу над Німеччиною в 1941-1945 роках», «За мужність» та інші ювілейні нагороди.

72 роки у шлюбі

Степан зі своєю дружиною Вірою прожив 72 роки у шлюбі. Народили та виховали трьох дітей, дочекалися чотирьох онуків та трьох правнуків.

— Розлука ж з його вірною лебідкою була недовгою — всього 18 днів — Віра Іванівна залишила цей світ 17 грудня 2022 року, — відзначають у повідомленні.

Про подружжя Лукашуків, нагадаємо, ми писали у 2020 році. Пригадати історію можна за посиланням.

 

Читайте також:

Зібрались сотні людей: у селі Широка Гребля попрощалися із Героєм Олегом Беженаром

У Глуховецькій громаді жалоба: під Бахмутом у важких боях загинув Герой Віталій Шевчук

«Клята війна забрала коханого чоловіка, люблячого батька»: у Покровському загинув Герой Ігор Козяревич

«Захищав країну в самій гарячій точці фронту». У бою поліг захисник з Козятинщини

Самгородоцька громада провела в останню путь Героя Миколу Коновальчука

Козятин зі сльозами на очах прощався з Олексієм Маркітаном та батьком Максона Юрієм Фоміним

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up