«Приїдьте, нас вигнали на дощ». Про умови у поштовому відділенні на ПРБ, де люди сплачують «комуналку»

«Приїдьте, нас вигнали на дощ». Про умови у поштовому відділенні на ПРБ, де люди сплачують «комуналку»
  • На гарячу лінію газети «RIA-Козятин» звернулася голова одного з недіючих квартальних комітетів. В її повідомленні йшлося, що платників комунальних послуг під час технічної перерви відділення пошти мікрорайону ПРБ попросили вийти з приміщення на двір, де падав дощ.

Спочатку про квартальні комітети. Квартальний комітет — це орган самоорганізації населення, який утворюється рішенням зборів громади за дозволом міської ради. Квартальний комітет зборами громади обирається на 5 років. Щоб квартальні комітети були легітимними, їх потрібно обирати на посади рішенням зборів жителів територіальної громади. Чому такі збори досі не проведені ми ще півроку тому запитували у міській раді. Нам повідомили, вибори не можна провести через карантинні обмеження. Тож квартальні комітети вже майже рік без печатки і без повноважень. Тільки люди досі звертаються до них за допомогою, хоча іноді і не за адресою. За звичкою стукають у ті двері, де їм допомагають тому й зателефонували до не легітимного квартального комітету з надією на підтримку.

З головою квартального комітету ми спілкувалися в телефонному режимі. Звати жінку Тетяна Іванівна. Вона розповідає, що планувала заплатити за комунальні послуги в четвер, 18 листопада. Підійшла до відділення пошти, а там на дворі стоять близько трьох десятків людей. Вирішила прийти у п’ятницю. 

—  У п’ятницю черга була меншою. Двоє в касовому залі,10 стояли в коридорчику і четверо, я в тому числі, на ганку відділення. Десь об одинадцятій годині до відділення пошти під’їхав автомобіль з посилками. Поки працівники відділення розвантажували автівку, нас попросили всіх вийти за двері, а коли повернулися у приміщення, то об’явили технічну перерву, — каже пані Тетяна.

Відео дня

— А з чим була пов’язана технічна перерва? — запитали ми у пані Тетяни. 

— Нам не повідомили, мабуть після фізичної роботи чаю випити, але стверджувати не буду, — сказала вона.

— Скільки ви щоб заплатити простояли в черзі? 

— Я ще не не заплатила, люди трохи розійшлися, то я близько в черзі стою, — повідомила нам жінка.

Поки ми приїхали до відділення пошти, з тих кого вигнали в дощ на двір ми не знайшли нікого. Першою, з ким вдалося поспілкуватися була ще одна пані Тетяна. Від неї стало відомо, що в маленькому коридорчику приблизною площею 2 метра на 150 см ще семеро таких, як вона в черзі простоюють в середньому по півгодини, а це означає, що на такому п’ятачку люди стоять півгодини мало не цілуючись один з одним, що недопустимо при карантинних обмеженнях.

Запитали ми й інших платників комунальних послуг, чому вони приходять на другий-третій день, коли отримали платіжки. За всіх відповіла пані Ольга, яка на дворі стояла в черзі. Вона каже — в нинішніх умовах ми не живемо, а виживаємо.

— Відразу, коли отримали платіжки стараємося заплатити, що не розтратити гроші на щось інше, — запевнила пані Ольга. — Потреб багато і люди багато в чому собі відмовляють. Боргів не хочуть мати от і йдуть платити, як тільки отримали платіжки.

В касовому залі сплату за комунальні послуги приймали двоє операторів.

Пані Юлія назвалась начальником відділення. Каже — ми в такому режимі працюємо цілий день. 

— По двоє платників запускаємо у касовий зал. Такі маємо обмеження за умовами карантину. Інші платники комунальних послуг чекають черги в коридорі.

Четвертою нашою співрозмовницею була пані Оксана. 

— Ми людям пропонували, щоб зменшити черги у відділенні треба робити проплати за комунальні послуги через термінали, — розповіла Оксана. — Тільки в нашому відділенні багато людей солідного віку, які не вміють користуватися касирами-автоматами. В час пік у нас дійсно виникають черги

Багато, з чим можна погодитись і зрозуміти працівників відділення пошти. Тільки, як пояснити, що чекаючи черги в коридорі-конурі стоять до 10 людей, а в просторому касовому залі тільки двоє. І як мають всістися три десятка людей на один стілець. Хто з працівників пошти пояснить такі карантинні норми?  Чому люди похилого віку не мають можливості присісти, чекаючи в черзі до півтори години?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (10)
  • Василий Мордюк

    Шановні,  здоровя і життя будь-кого на першому місці ! Про це ми всі  забувєм при вирішенні буд-яких питань, а потім каємся. Проблеми з оплатою послуг  подекуди дійсно є  особливо після закриття відділення ощад банку що діяв рядом з цим відділенням Укрпошти.Майже всі платники є люди похилого віку і їм не до банкоматів . Тому всі вимушені звертатись у відділення Укрпршти. Уявіть собі  скільки потрібно обслужити людей всього ПРБ одній людині. А це гроші ! Там працювала оператор Люба. Вона могла обслуговувати трьох одноразово, а пальці рук набирали самі текст квитанцій автоматично, не дивлячись на монітор і клаватуру.І так цілий день.А це ж жива людина з великою фінансовою відповідалььністю , витримкою ....

    При цьому міськрада  за всі роки і пальцем не пошевелила про зручність та удобства своїх виборців. А це,- поставити питання перед Укрпоштою про доукомплектування операторів  і не тільки в відділеннях Укрпошти , але і в банках. Які за оплату вимагають оплату( комісійний збір) якого раніше ніколи не було), у яких тайна заробітних плат. Зарпллата операторів  Укрпошти це дійсно копійки , значно меньше середньої по державі.     Запитайте листонош, а яку зарплату вони отримують. Не повірите, від  2,5 до 4,0 тисяч.Навіть при ковіді   коли вони вимушені спілкуватися з сотнями жителів у день по пенсіям, оплатою послуг, пререводами, платіжками , листами і т.п. з невідомим здоровям  (значно більше чим лікарі) і їм

    керівник Укрпошти не добавив ні копійки  А скоротив робочий день при тому, що вони добиваються до окремих жителів щоб віддати платіжку багато разів  і до пізнього вечора. Мотають десятки кілометрів в будь-яку погоду. Хоча сам Керівник Укрпршти Смілянський має оклад більше одного мільйона грн. , а середня по Укрпошті по його заяві  була 1000 доларів, а після вибачекння пепед журналістами стала 6000 грн.? Тому там все здорожчало .

    Тільки конверт подорожчав у 200 разів !? Такі реалії у верху та низах.
  • Татьяна Кондрашова

    Ви мабуть ще не бачили які черги на пошті в центрі міста.
  • Катерина Лавришина

    Шановні клієнти Укрпошти, бережіть своє Здоров'я, якщо побачили більше трьох у коридорі не очікуйте черги приходьте в інший час вас тут чекають працівники.Цінуйте їхню працю все це карантинні обмеження.Гарного настрою і будьте всі здорові.
  • Читач78

    "Укрпошта" доскорочувалась - далі нікуди! В керівництва не якість обслуговування населення на першому місці, а як побільше урвати собі на зарплату. Черги на даний момент неймовірні.

keyboard_arrow_up