Сигнал вибрали для сонячної електростанції

Сигнал вибрали для сонячної електростанції
На пасовищі будуть батареї

Для цього потрібно буде віддати 10 гектарів, з яких 7 — пасовище

У селі Сигнал 6 квітня пройшли громадські слухання з питання проектування і будівництва ТОВ «СОКІЛЕЦЬ СОЛАР ЕНЕРДЖІ» сонячної електростанції поблизу села Сигнал на земельній ділянці площею 10 га. Про це повідомив сайт Козятинської РДА: “Мешканці громади з ентузіазмом сприйняли ідею спорудження зазначеного об’єкту, адже він дасть можливість забезпечити місцевих мешканців робочими місцями, збільшить доходи місцевого бюджету та сприятиме виробництву екологічно чистої електроенергії”,  — йдеться у інформації районного керівництва з подачі керівництва громади села Сигнал. І така інформація, на превеликий жаль, не є правдивою. Повноцінного сходу села не було.

Щоб почути думки людей відносно сонячних батарей, кореспонденти нашої газети виїхали на місце події. Прибувши в центр села та опитавши близько двадцяти місцевих жителів та чотирьох козятинців, які гостювали в рідних, ми не почули від когось з них, що сонячна електроенергія в селі не потрібна. От тільки ентузіазму і радості в очах співрозмовників не помітили.

Більшість сигналівців не дуже впевнені, що як збудують на лузі об’єкт сонячних батарей, людям села буде краще. Кажуть, що 7 гектарів пасовища потрібно віддати. Чи так воно буде, як намалювала влада громаді села? А це капітальний ремонт дороги, освітлення центральної вулиці ЛЕД лампами, робочі місця для жителів села. Поживемо — побачимо. Тільки в третьому питанні явний перебір. Адже на зведеному об’єкті зможуть працювати не більше 34 осіб обслуги. А це далеко не все працездатне населення Сигналу, яке не має роботи. Таке формулювання, що міститься в повідомленні, є не що інше, як підміна понять. Коли є неточності в одному питанні, то беруть сумніви, чи буде виконано все, що селянам обіцяють.

Відео дня

Привернуло увагу оголошення, яке було на дверях магазину. У ньому йшлося, що сільська рада просить надати інформацію, скільки в селі ідентифікованого молодняка великої рогатої худоби. Сміх такого оголошення в тому, що забираючи в людей пасовиська, влада звертається до людей за інформацією про худобу. Хто ж тих корів буде тримати, коли їх не буде де пасти? На початку осені минулого року в селі було 26 корів, за зиму їх стало ще менше.

Дитячий майданчик закритий… в клубі

Іван Остапчук

Таку розруху, як в селі Сигнал, можна помітити тільки в селі Лозівка. Минулого року там власник розвалював сільськогосподарські приміщення, які викупив. У Сигналі все рушиться без сторонньої допомоги. З будівлі колишньої контори звисають віконні коробки. Від колишньої сушки залишилось те, що в будь-яку пору може завалитися і, не доведи Боже, когось привалити. Залишками від будівлі закиданий спортивний майданчик. А там, де планували облаштувати дитячий майданчик, купи непотребу і залишки хмизу.  

У будинку культури, за словами місцевих жителів, другий рік припадає пилом дитячий майданчик і у влади ні до чого не доходять руки. А, може, це громада безруку владу обрала? Та, судячи зі звітів, руки в них є.

Тільки сліпі нічого не бачать. А бачити потрібно ту небезпеку, яка нависає над головами дітей, що бавляться під стінами колишньої контори. На майданчику, що іменується футбольним полем, можна проводити хіба що змагання з екстремального спорту.

З дитячим майданчиком також багато не зрозумілого. Коли батьки маленьких дітей запитують, коли поставлять майданчик, чиновники відповідають: “Спочатку розчистьте зарості під дитячий майданчик, то й поставимо”. Усе батьки зробили, навіть більше. А замість дитячого майданчика на тому місці красується купа торішнього бур’яну та гілля. А розчищений майданчик заріс знову. Другий раз розчищати майданчик батьки вже не хочуть. А влада тішиться, що на дітей витратили сім десятків тисяч?

Тут бавляться діти

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up