Старожили через “RIA-К” звертаються до посадовців

Старожили через “RIA-К” звертаються до посадовців

Їм забули поремонтувати дорогу, провести освітлення на вулицю та ще й потравили бджоли

 

Ма́рківці — село в Україні, в Козятинському районі. Населення становить 332 особи. Прив’язане до Махнівської сільської ради. Як на диво, має виражений хутірський устрій. Приватні садиби розкинулись по узбіччю ярів. Будинки — багато збудовано за часів голодомору 1933 року. Доглянуті, підбілені. Правда, частково заселені. Немала частина — спадщина, де діти виїхали в міста та села. Використовуються такі будинки як літні дачі. Можна отримати тут велику кількість пропозицій на купівлю.

 

Село, хоча і розташоване в райському куточку природи, деградуюче, або, як кажуть, обездолене. Тим, що немає роботи для молоді. Газ вели, та не провели до кінця. Дороги частково твердим покриттям облаштували, а значну частину закинули. Цієї зими (ми інформували громаду) лікарі не доїхали до хворого і той помер без шансів на силу милосердя та близької станції швидкої допомоги. УАЗи, якими користується ця служба в Махнівці, не гарантували надання допомоги своєчасно. Причина банальна — не прочистили і не облаштували дорогу.

Відео дня

 

У газету “RIA-Козятин” звернулися місцеві жителі хутору. Вони покликали журналістів, щоб повідати про свої радості та печалі.

 

Зустріли журналістів на вулиці Хутірський. Не гурт людей в одному місці. Ми спілкувались в кожного на подвір’ї. Вік співрозмовників викликав повагу. Кому 70 років, а кому 94. Більшість не залишала межі свого двору роками. Вік такий. Тяжка праця в молодості. Не добачають, не чують. Але в подвір’ї собаки, кури, гуси, свині. Ну і як в селі без кота? Бажання: не стогнати, а жити звиклим укладом селянської родини.

 

Ми запитали у 94-річної пані Катерини Диденко, що б вона хотіла розповісти нашим читачам?

 

— Я тут народилась в родині з 12-тьох дітей. Пережила голод, війну і вижила тільки одна. Вийшла заміж. Народила шестеро дітей. Сама з дітьми побудувала хату. Обійстя. Бог благословив добрими дітьми й онуками. І все було б добре, тільки одним переймаюсь. Наша вулиця Хутірська йде низом, де є потічок води. Вона весь час підтоплена. Піде дощ — не прохідна, не те, що проїзна. Доїхати не можливо. Зимою не чистили. Як вибирали нинішнього голову, то він був у мене і клявсь та обіцяв всім сусідам дорогу зробити придатною до експлуатації. Ми повірили йому. Проголосували за нього. А тепер, уторік на День села перед всією громадою вітав мене як

найстаршого довгожителя громади. І знову клявся зробити дорогу. Брехав. На ділі не зробив жодного вчинку по ремонту дороги. Тепер я хочу через слово в газеті змусити сільського голову. Пристидати. Щоб він виконав свою обіцянку. Я хочу, щоб до мене доїжджали онуки та діти і не тільки мої, а й сусідів. А це приблизно десять сімей, де у кожного пенсіонери...

 

Інший мешканець Хутірської додав:

 

— Дорога довжиною 350 метрів. Є ділянки, що підтоплені. Саме там потрібно провести певні роботи по підсипанню дороги та відводу грунтових вод. Це не значні кошти. А так по всьому селу зробили освітлення і дорога скрізь тверда. Тільки нас обминули. Жодного ліхтаря. А вони нам вкрай необхідні. Як пенсіонеру дійти до кооперації? Як прикликати лікаря? Зустріти внуків? Ну просто закинула нас влада. Не звертають уваги зовсім. Користуючись нагодою, хочу через “RIA-Козятин” звернутися до влади: пане голово Махнівки, не можна так ображати людей похилого віку. Дай вам Бог дожити до похилого віку, як ми і тішитись гарними дорогами та освітленням. Вважайте, як наказ виборців та громади села. Закликаю вас негайно вжити заходи по ремонту дороги і довести її стан до придатності експлуатувати.

 

Ще одне звернення від мешканців записали журналісти:

 

— Є інші проблеми. Наша вулиця виходить до поля, що обробляє нинішній голова районної ради пан Слободенюк. Минулого року він обробляв гречку невідомими хімікатами. Нікого не попередив. Результат по весні констатуємо

— всі бджоли загинули. Не лишилось жодного вулика з живим приплодом.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

Отака недбалість одного, а горе у інших. Я вважаю, що вам, голова райради, варто відшкодувати нанесені збитки бджолярам.

Ну що ж, народна газета донесе прохання виборців до посадовців, до яких звертаються селяни. Їх бачення опублікуємо в наступних публікаціях.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up