Творча сходинка Євгенії Лукасевич

Творча сходинка Євгенії Лукасевич

З дитячим хоровим колективом «Малі почаївці» Храму Ікони Почаївської Божої Матері ми познайомились 15 січня цього року

Цей диво-гурт був учасником Православного фестивалю різдвяних колядок «Різдвяні дзвіночки», який проходив у міському Будинку культури. Колектив унікальний як за віком учасників, так і тим, що народився він на Різдво. За такий короткий час діти підготували захоплюючий виступ.

Ці артисти не підкорюють поки що велику сцену, як їхня наставниця, а співають для прихожан Храму у великі свята. Храм відвідують з великою любов’ю. А хор, це - Анюточка, Іринка, Машуня і Ванюша Рожко, Артем, Максим і Володичка Хмелевські, маленька Марусенька – онучка отця Анатолія, Артем Сичевський і Ваня Лукасевич.

Щоб дізнатись більше за цих співочих дітей, ми звернулися до керівника колективу Євгенії Лукасевич (учениця 10-го класу).

Відео дня

Через свою скромність, вона була спочатку небагатослівна:

— А що тут такого, діти, як діти, — сказала Женя. — Це звичайні діти, які ходять до школи, тішаться своїми маленькими досягненнями. У них свої радощі. Вони піклуються з великою любов’ю про своїх братиків та сестричок, шанують батьків своїх, з особливою повагою ставляться до старших і кожної неділі вони відвідують Храм. Підносять молитву до Бога за добро, радість і мир в Україні. Усі вони талановиті, і головне, з добрими, відкритими серцями. Виховуються в віруючих родинах. Батьки з великою любов’ю виховують в них любов до ближнього і до Бога.

За словами Євгенії, спочатку діти були кожен окремо, їх об’єднувала лише спільна молитва і було дуже зворушливо спостерігати, що вони поводять себе у Храмі, як одна родина, з великим трепетом підходять до Причастя.

— Співаючи з дорослим хором, я спостерігала за ними, от і прийшла така думка, об’єднати їх разом, — розповідає дівчина. — І вони дуже цьому зраділи. Спробували, вийшло. Тепер вони співаючи в Храмі, вітають прихожан на свята і це доставляє людям велике задоволення. Діти вперше виступали, як знаємо, на фестивалі «Різдвяні дзвіночки» і мали значний успіх. А найбільшою відзнакою для них є похвала отця Анатолія. Діти тішаться такій увазі до них. Вони ще такі маленькі та їхнє ставлення до справи, як у дорослих. Вони такі маленькі. Їх вік від 3-ох років. Такою мене привели колись сюди, до цього Храму, який став для мене дуже дорогим. Разом з Храмом я святкую свій день народження, бо ж народилася у День Престольного свята – Ікони Почаївської Божої Матері, День Ангела – святкую у Святвечір, День святої Євгенії, а хрестили мене на Покрову Богородиці. Це як Боже благословення і захист. На Святвечір народилися і «Малі почаївці».

Зараз ми готуємося до свята «Стрітення». Діти захоплені підготовкою. Проводять репетиції, прагнуть, щоб усе вийшло славно.

Євгенія Лукасевич навчається у музичній школі. Є лауреатом всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Дуже щиро і вдячливо говорить про своїх вчителів, з якими вони створили ансамбль і є учасниками православних щорічних конкурсів та фестивалів, його лауреатами та переможцями. Слухати їх професійний спів, це не просто задоволення, це справжні ліки для душі. Зараз ансамбль готується до нового фестивалю.

Від редакції: Євгенія сьогодні відправилась на Міжнародний конкурс молодих виконавців, хай щастить цій юній, скромній, добрій душею людині, в якій зібрано стільки Божого дару. Бажаємо Євгенії творчої наснаги і перемог її колективів у всіх конкурсах.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up