У Італії наші спортсмени прославили Україну

У Італії наші спортсмени прославили Україну

У італійському містечку Массерія (Комуна), що в долині Ван Ріданна, з 24 по 28

січня пройшов чемпіонат Європи з біатлону.

Це містечко зібрало спортсменів з 36 країн континенту. Українська збірна з двома золотими і одною срібною медалями посіла на цих змаганнях друге загальнокомандне місце. Поступилися українці в командному заліку тільки французам. Позаду залишилися такі сильні збірні стріляючих лижників, як Норвегія, Швеція, Росія.

Чемпіонкою континенту в спринті стала Ірина Варвінець. Вона стала срібною призеркою в гонці переслідування. Та золото в змішаній естафеті та ще й з не оптимальним складом українців дорогого варте.

Серед фаворитів перед гонкою були росіяни, французи, норвежці, шведи, італійці і Україна. На першому етапі за нашу збірну виступала Юлія Журавок. Будучи хорошим снайпером, вона двічі схибила на лежці і один раз промахнулася, стоячи. Від лідерів сумчанка відстала на 31 секунду. І коли вона передала естафету Ірині Варвінець,  українська четвірка була тринадцятою. Другий етап черігівчанка провела просто блискуче. Ні разу не схибивши на вогневих рубежах, Ірина Варвінець з відставанням в 25 секунд вивела українську збірну на п’яту сходинку

Відео дня

Наступні два етапи бігли чоловіки. Першим з чоловічої команди пробіг Артем Прима. З самого початку третього етапу він став скорочувати відставання від лідера гонки росіянина Гараничева. А після першого вогневого рубежу, відстрілявшись чисто, вийшов у лідери гонки. Гаранічев скоротив відставання від Прими до восьми секунд. Та це був останній успіх російської команди. Єдине, на що вони спромоглися, це полежати і постояти на вогневих рубежах четвертого етапу з Дмитром Підручним. Перед фінішним створом українець мав перевагу над допінгістом Логіновим у 16 секунд. І цього вистачило для історичної перемоги над командою Росії.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up