У Козятині буде міська лікарня

У Козятині буде міська лікарня

Депутати вирішили це на позачерговій сесії.

Вони розглянули питання “про прийняття в комунальну власність територіальної громади м. Козятин цілісного майнового комплексу та комунальної установи «Козятинська лікарня відновного лікування» та про реорганізацію комунальної установи «Козятинська лікарня відновного лікування» шляхом перетворення в комунальне підприємство «Міська лікарня» Козятинської міської ради». Були внесені зміни до міського бюджету на 2018 рік

У вівторок, 16 січня, в залі засідань міської ради відбулася 24 (позачергова) сесія міської ради сьомого скликання. З тридцяти чотирьох депутатів присутніми на сесії було тільки дев’ятнадцять. І така кількість депутатів дозволила розпочати сесію.  

Народні обранці розглянули питання про прийняття в комунальну власність цілісного майнового комплексу та комунальної установи “Козятинська лікарня відновного лікування” та про реорганізацію комунальної установи”Козятинська лікарня відновного лікування шляхом перетворення в комунальне підприємство ”Міська лікарня Козятинської міської ради”.

Відео дня

Якщо хтось з написаного мало що зрозумів, не переймайтеся — реформатори з центру самі не розуміють, що вони нареформували. Міська рада в цьому питанні ні до чого. Вони прописують ці два пункти законодавчо.

По перших двох питання порядку денного про стан справ доповів головний лікар Олександр Євтушок. Він повідомив, скільки знаходиться на стаціонарі хворих і який ще впроваджується ремонт. У цьому питанні народні обранці  були всі 19 “за” в цілому. А щодо статуту комунальної установи “Козятинська лікарня відновного лікування”, то не всі депутати були одностайні. У документі йшлося, що підприємство може прописувати та встановлювати ціни на тарифи послуг. За зверненням до головуючого депутат Синюшко вніс поправку в пункт статуту. І за підтримкою інших депутатів слово “встановлювати ціни” було скасовано.

По третьому питанню змін до бюджету на 2018 рік доповідав начальник управління Павло Холковський  Він повідомив, що на зарплати медперсоналу, на закупівлю меблів в медичній установі та на закупівлю ліків коштів вистачає. Тільки в даний час лікарня знаходиться в районному підпорядкуванні. За словами міського голови, місяців два буде перехідний період. Будуть вестись перемовини відносно міської лікарні між міською радою та районним керівництвом. Коли порядок денний було вичерпано, слово взяла депутат Якімова. Її обурювала відсутність багатьох депутатів. З юридичної точки зору, Надія Іванівна права. Та що вирішили депутати на позачерговій сесії для громади? Вінниця зрозуміла, що їм лікарня третього ступіня не потрібна. І як зайве вони віддали назад Козятину.

Це не здобуток влади. Це, розібравшись при такій реформі, вже ніхто медичну установу на баланс міста брати не хоче. Хворих якось можна буде спихнути на плечі рідних і родичів. Та ніякі родичі не будуть фінансувати меблі і зарплати медичних працівників. Фінансуючи лікарню з бюджету, не вистачить коштів на інші програми розвитку міста. Та ще й після Революції гідності до влади поприходили хлопці з думкою, що з бюджету можна брати так, щоб на все життя вистачило.


Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:02 У Козятині видають набори гігієни та дитячі підгузки. Розповіли, хто може отримати 16:00 Виплата 500 гривень ювілярам-довгожителям: як отримати? 15:27 На центральній вулиці Козятині висадили 200 кущів троянд photo_camera 14:00 Перевищує норму у 7,5 рази: назвали причину забруднення азотом Південного Бугу на Вінниччині Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 13:03 У Козятині з нагоди Дня Європи в Україні провели шаховий турнір. Імена переможців 11:00 «Поки війна, ми всі працюємо задля перемоги» 10:15 Затримали агентурну групу, яка готувала масовані ракетні удари, в тому числі і по Вінниччині 09:11 У Непедівку на Храмове свято приїде Митрополит Симеон. Відкриватимуть Алею пам'яті і слави 08:30 Для пацієнтів Козятинської ЦРЛ освятили свіжоспечену здобу 08:00 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up