Українські націоналісти в Іспанії

Українські націоналісти в Іспанії

За Українську Самостійну Соборну Державу і за Європу Вільних Націй.

Українські націоналісти в Іспанії провели біля Посольства України в Мадриді патріотичну акцію під гаслом "Святкуючи День Конституції України, вшануймо пам'ять борців за державний суверенітет і територіальну цілісність нашої Вітчизни".

Вказаний захід, що був санкціонований іспанською владою, розпочався виконанням Національного Гімну України.

30 червня 1941 року у місті Львові члени ОУН-революційної проголосили Акт відновлення Української Держави. Активну участь у здійсненні цієї історичної місії взяв на той час командир батальйону "Нахтіґаль", а згодом - нескорений головнокомандувач Української Повстанської Армії Роман Шухевич.

Відео дня

Маю за велику честь і ласку Божу знати особисто зв'язкову генерал-хорунжого Тараса Чупринки Ольгу Ільків-Лико та його соратника Омеляна Коваля, який проголошував Акт відновлення Української Держави у місті Долина Івано-Франківської області. Ці легендарні особистості залишили свої підписи поруч із підписами нинішніх бійців проти московського агресора на цьому прапорі, що завжди з нами на всіх наших акціях. Вони своїм прикладом надихають нас на боротьбу за Українську Самостійну Соборну Державу і за Європу Вільних Націй.

Під час заходу ми заявили українською та іспанською мовами про підтримку акції Всесвітнього руху патріотів України за негайне звільнення заручників кремля - українських військовополонених.

Окрім членів УПА "Воля", у маніфестації взяли участь координатор Іспанського осередку ВГО "Сокіл" Євген Вайдич, ініціаторка волонтерського проекту "Допоможи воїну" благодійниця Марія Вертецька, а також представник іспанської націоналістичної партії "Національний альянс" Хосе Марія Куіхада.

Завершився захід виконанням Гімну Івана Франка "Не пора, не пора, не пора..."

Українська патріотична асоціація не вперше організовує публічні заходи в громадських місцях столиці Іспанії. Однак цього разу вразила кількість поліції, скерована до нашої Амбасади (посольства). Забезпечувати охорону правопорядку під час акції у складі восьми маніфестантів прибули аж три фургонети "antidisturbios" (іспанський аналог "беркута"), два мотоциклісти із муніципальної поліції і ще два поліцейських у цивільному із підрозділу таємної поліції. Невже нас так сильно поважають? ))

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up