Вадим Підручний готується до чемпіонату України з легкої атлетики

Вадим Підручний готується до чемпіонату України з легкої атлетики

Багаторазовий учасник місцевих, районних, обласних та Всеукраїнських змагань з легкої атлетики Вадим Підручний - гордість Козятинщини. Він - бронзовий призер чемпіонату України з легкоатлетичного кросу в місті Олешки. Срібний медаліст чемпіонату України з легкої атлетики в Сумах. Переможець чемпіонату України на дистанції 3 тисячі метрів і чемпіон з естафетного бігу 4 по тисячі метрів.

Познайомилися ми з Вадимом на відкритому чемпіонаті Вінницької області з атлетичного кросу, який проходив восени 2018 року в парку школи-інтернат-гімназії. Поспілкуватися на тих змаганнях з 18-річним стаєром не було можливості. Довелося розпитувати про Вадима тренера спортсмена Володимира Галицького. 

– Два роки тому, в 2018 році, звернувся до мене вчитель фізичної культури з Непедівки і порекомендував Вадима як хлопця з великим спортивним майбутнім, – розповідав тоді Володимир Галицький. – Так 16-річний непедівчанин став тренуватися у мене. 

Майже три роки юнак займався в тренера з Козятина. Наставник спортсмена знав, що для спортивного таланту хлопця потрібна краща спортивна база. І як тільки Вадим завершив навчання в школі і став студентом педагогічного університету ім. Коцюбинського, Володимир Галицький порекомендував йому тренера з Вінниці Андрія Москвіна.

Відео дня

Зараз 20-річний спортсмен готується до чергового чемпіонату України. Коли він відбудеться, важко сказати. Але другокурсник вузу наполегливо працює в умовах карантину. Виходить на бігову доріжку двічі на день. Зранку з Непедівки біжить в бік Вернигородка. 

Сам він каже:

— У моєму тренувальному процесі є вправа, в якій обов’язково потрібно бігти на підйом. Саме у Вернигородку рельєф доріг дозволяє це робити. У комплекс вправ входять біг на вершину, стрибки на підйом та біг з прискоренням. Вечірнє тренування я провожу в лісі.

— Вадиме, а чим ви займаєтесь, коли у вас є вільний час?

— Найбільше я люблю техніку. Тож під час карантину є чим зайнятися. Взагалі відпочинок у мене різносторонній. Люблю порибалити, грати в командні спортивні ігри, побути компанією на природі.

— А в якій компанії для вас цікавіше, де переважають дівчата чи коли більше хлопців?

— Мабуть, коли хлопців і дівчат порівну. Я спілкуюся зі знайомими, з товаришами по команді, друзями по школі.  З усіма цікаво. Тільки так виходить, що найбільше з Андрієм Краковецьким. Ми з ним на тренуваннях, на змаганнях разом. Тож товаришуємо вже багато років.

— Вадиме, ви бігом займаєтесь майже 5 років, якщо всі ваші дистанції скласти в одну пряму, не рахували, скільки кілометрів вже намотали?

— Ні, не рахував. За день в середньому бігаю до 30 кілометрів. За тиждень 150, за місяць 600 і т. д. Моє завдання не кілометри рахувати, а виконувати настанови тренерів. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up