Віряни організували фестиваль колядок і щедрівок (ФОТО+ВИДЕО)

Віряни організували фестиваль колядок і щедрівок (ФОТО+ВИДЕО)

Уже третій рік поспіль в міському будинку культури проводять свято колядок та щедрівок. 15 січня, тут пройшов III-й Православний районний фестиваль різдвяних колядок і щедрівок ”Різдвяні дзвіночки”.

Започаткував цей фестиваль на Поділлі у Вінницькій Єпархії митрополит Вінницький і Барський Семион, з благословення якого і почався цей фестиваль. До присутніх в залі звернувся настоятель Храму протоієрей отець Анатолій (Волохатий). Він привітав присутніх і запевнив, що в цьому році Фестиваль пройде краще, ніж в році минулому. Забігаючи вперед, отець Анатолій мав рацію.

Розпочала це святкове дійство солістка хору Храму Ікони Божої Матері “Почаївська” Євгенія Лукасевич. Вона виконала пісню “Хай Ісус, мале дитя”. А народний аматорський хор ветеранів “Прометей” заспівав колядки. Хор вчителів та учнів Козятинської музичної школи проспівали “Щедрик”, “Меланка”, Будьте здорові”. Ще раз на сцену вийшли аматори ветерани, тільки жіноча його група ”Подоляни”. Свої колядки, щедрівки і пісні дарували присутнім хор Свято-Миколаївського Храму села Йосипівки та постійний учасник найчисельніший хор Храму Святого Апостола Іоанна Богослова села Самгородок. Вони виконали пісню “Бог Предвічний”. А композиція “Спи, Ісусе, спи” у виконанні хору і дітей прихожан нікого не оставили байдужими. На сцену винесли фігуру маленького Ісуса якого старші дітки, співаючи колискову, присипали.

Великою любов'ю прихожан і великою силою віри славиться Храм Святої Мучениці Параскеви, що є найстаріший храм благочиння (Глухівці). представники цієї церквивиконали дві колядки. “Різдвяна” і” Христос народився”. А далі на фестивалі прозвучали слова ведучої і постановника заходу Тетяни Лукасевич.

Відео дня

— Щира наша Православна Україна у радощах і святах,— сказала вона. — Уміє радіти, співати, частувати гостей і підносити велику молитву Богу. Та випало на долю нашої держави і лихі часи. Коли огорнуті родини болем, сирітством. За рік, що минув, наше благочиння і в цілому Єпархія не втомлюється в наданні благодійної допомоги постраждалим родинам, дітям-сиротам, вдовам. Молимося за воїнів-захисників, за повернення живими в рідні домівки. Колядуємо для них, та їхніх родин.

Для них  співала Євгенія Лукасевич. На сцені стояв стіл, накритий скатертиною, на ньому коровай і свічка, біля столу — лавка, на ній сидять дітки. Женя співає пісню, а дітки її розуміють, про що йдеться...

Зустріли ще хористів з Свято-Михайлівського храму села Кордишівка і один з наймолодших Храмів Козятинщини Храм Святого Апостола Іоанна Богослова села Флоріанівки.

Дошкільнята дитячого садочка “Лелека” заспівали колядку. Їхній виступ присутні в залі зустріли гучними оплесками. За ними виступили дитячий колектив Самгородоцької музичної школи. Та наймолодший дитячий хор Храму Ікони Почаївської Божої Матері міста Козятина, учні недільної школи “Малі почаївці” (створений колектив на Різдво цього року лауреатрм православних конкурсів православної та патріотичної пісні Євгенією Лукасевич).

Ще колядки виконували хористи храмів Святого Апостола Луки села Козятина, Свято-Миколаївського села Непедівки, Святителя Миколая села Жежелів, Святого Апостола Іоанна Богослова села Журбинець, Зачаття Праведної Анни села Пляхова, Покрова Богородиці села Бродецьке, Різдво-Богородничного Села Махнівки Преподобного Серафима Сваровського “Оріон”. Вітав всіх і настоятелем Храму протоієрей отець Романом Асафов.

Завершили святкове дійство хор Храму Почаївської ікони Божої матері. Всіх присутніх пригостили короваєм та цукерками.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up