Як випускали юних у нове життя

Як випускали юних у нове життя

У п’ятницю, 23, та в суботу, 24 червня, учні Козятинщини прощалися зі школою. У цей день їм  вручали атестати про середню освіту.

Колишні школярі стали дорослішими. У кожному місті чи районі такий захід відзначають по-різному  У одних є свої традиції і вони не хочуть нічого міняти, інші — завжди прагнуть до чогось нового.

Журналісти газети “RIA-Козятин” відвідали дві сільські школи та стали свідками урочистостей міських шкіл, які пройшли на центральній площі.  

Побачене вразило. Як святкували в школі № 9 села Козятина і в школі -інтерат-гімназії, сподобалося більше. Тут першими дійовими особами були самі випускники. А вчителі показали батькам, чого варті їхні діти і чого вони навчилися за проміжок в 11 років. Найбільш святковим та хвилюючим моментом для кожного випускника було вручення атестату про середню освіту. Це межа між дитинством і дорослим життям. Саме в цей день переплелися радість і смуток, спогади і мрії, дитинство і юність.

Відео дня

Як відзначив директор школи села Козятина Олег Заїчко, він не боїться відпускати своїх випускників у майже доросле життя.

— Куди їх не пошли, вони відзначаються тільки хорошими вчинками, —  сказав Олег Борисович. — Тож у добру дорогу!

Батьки своїм дорослим дітям розстелили рушники. Обсипані зерном та солодощами, юні рушили в ту дорогу, перед якою ще був прощальний шкільний вальс.

У школі-інтернат-гімназії сценарієм правили також випускники. Навчили їх у школі, крім знань, ще й бути  організаторами. Нікого не забули — всіх привітали. Хлопців переповнювала гордість, що вони вже  дорослі. Дівчата світилися від щастя, що накінець на них те святкове вбрання, яке готували, мабуть, ще з осені.

Випускників перед прощальним шкільним вальсом закидали квітами.

Міські випускники збиралися у центральному сквері. Святковою колоною прийшли на головну площу міста. Влада привітала випускників, нагородила медалістів та спортсменів.

А що ж робити тим, хто медаль не отримав, чи в спорті не став лауреатом? Як себе на площі почували ті, хто хотів бачити і чути першу вчительку, чи посидіти в класі?

Звичайно, всі ці заходи у них потім. Коли всі школи зберуться окремо і директори учбових закладів роздадуть недавнім учням атестати про освіту. Але ж святковість такого моменту буде  трохи затьмарена.

Чому ми довіряємо школам навчати дітей, а урочисто відпускати їх потрібно чомусь на площі? Та й практика показує, що саме в масових скупченнях діти втрачають свідомість. От і цього разу двом випускницям потрібна була допомога. Для однієї навіть знадобилась карета швидкої… На щастя, все обійшлося.

 

Випуск школи №9, село Козятин

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Школа - інтернат - гімназія

 

 

 

 

 

 

 

Випуск на площі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Школа №1

 

 

 

Школа №5

 

 

Школа - ліцей

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up