Йому назавжди 38. Спогади про Андрія Мартенюка, воїна і батька

Йому назавжди 38. Спогади про Андрія Мартенюка, воїна і батька
  • Бродецьке втратило у лютому Героя — Андрія Мартенюка. На сторінці «Меморіал героїв» поділилися історією воїна. Земляк віддав за наш спокій життя, пам'ять про нього має не згасати.

Андрій родом із селища Бродецьке, а жив у Харкові. Закінчив Харківський інженерно-будівельний технікум. Потім вступив до Харківського національного університету міського господарства імені Олексія Бекетова.

«Вірний, чесний, рішучий, справедливий і коханий чоловік. Завжди говорив, що за будь-яких обставин потрібно залишатись Людиною», — розповіла дружина загиблого Надія.

«Такі як він повинні жити». На Донеччині загинув Герой з Бродецького Андрій Мартенюк

Відео дня

Андрій працював комірником на меблевій фірмі «Віяр». У вільний час любив рибалити. Під час повномасштабної війни чоловік став до лав Збройних Сил України. Служив у розвідці 53-ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха.

«У розпал нападів на Харків Андрій ходив пішки на роботу і допомагав рятувати залишки обладнання й товар фірми. Потрапляв кілька разів під прямі обстріли, — інформували у громаді. — Трофейні уламки снарядів приносив додому і свято вірив, що він під захистом Всевишнього. Та саме пекло чекало його попереду, на Донецькому напрямку, де обстріли не зупинялись, де майже щоденна втрата хлопців, з якими проходив навчання чи виконував завдання, де нестерпний біль від поранень і втрат... Чимало хлопців тягнув на собі і змушував боротися за життя. Навчав інших за будь-яких обставин залишатись людиною. Ніколи не шукав легких шляхів і впевнено йшов уперед. Україна втратила Героя».

Поховали захисника у рідному селищі.

Вдома на Андрія чекали батьки, дружина та донька.

Військовий Андрій Мартенюк, нагадаємо, загинув 19 лютого 2023 року, виконуючи бойове завдання біля села Водяне на Донеччині. Боєць отримав смертельні поранення під час ворожого артилерійського обстрілу. Захиснику було 38 років.

 

Читайте також:

Просять надати звання Герой України Андрію Костюку. Петиція

 Президент відзначив орденом захисника з Козятинщини

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ирина Павленко

    Вічна пам'ять Герою!!!!
  • Лєна Мішанчук

    Вічна пам'ять Герою

keyboard_arrow_up