Закон - що дишло

Закон - що дишло

У листопаді 2015 року у Верховній Раді України прийняла “Закон про Національну поліцію”, ліквідувавши міліцію.

На виконання цього Закону Кабінет Міністрів України приймає постанову від 11.11.2015 р. №988 “Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції”, передбачивши перерахунок пенсій особам начальницького та рядового складу органів внутрішніх справ України (міліції), з урахуванням грошового забезпечення, установленого для поліцейських з 1 січня 2016 року.

Але перерахунок пенсій до сьогоднішнього дня так і не здійснено.

Протягом 2016 року в обласних центрах та в столиці пройшли протестні акції пенсіонерів МВС, які вимагали забезпечити виконання Закону. Тільки після цього влада почала робити видимість, що вона щось робить у даному напрямку. Листом Міністерства внутрішніх справ від 22.03.2017 р. повідомлено Пенсійний фонд України про перерахунок пенсій. 31.03.2017 р. Головним Управлінням Пенсійного Фонду

Відео дня

України у Вінницькій області було направлено списки пенсіонерів МВС до ліквідаційної комісії УМВС України у Вінницькій області.

Ліквідаційною комісією 22.05.2017 р. та 07.07.2017 р. до Головного Управління Пенсійного Фонду було надано довідки про розмір грошового забезпечення для перерахунку пенсій.

Пенсійним Фондом сформовано потребу в бюджетних коштах, необхідних для проведення перерахунку пенсій та направлено до Міністерства соціальної політики України. Пенсійний Фонд обіцяє сьогодні пенсіонерам, що перерахунок пенсій буде забезпечено після виділення додаткових коштів з Державного бюджету України.

24 травня 2017 року та 5 грудня 2017 р. у Києві знову відбулися багатотисячні протестні акції пенсіонерів не тільки МВС, а й інших силових структур та військовослужбовців, які вимагали виділення коштів з Держбюджету на пенсії.

Реагуючи на це, Прем'єр-міністр України на засіданні Кабінету Міністрів у грудні 2017 року заявив, що з 1 січня 2018 р. пенсіонери-військовослужбовці та всіх силових структур будуть одержувати перераховану пенсію, яка у середньому збільшиться на 1500 грн.

Але Верховна Рада відтермінувала виділення коштів з бюджету до 2019 року. Зате собі депутати підвищили посадові оклади у 2 рази. На свої потреби кошти в бюджеті вони знайшли.

Ось так у “правовій” державі (а фактично - в олігархічно-клановій) законом можна керувати, як дишлом і, як виявляється, виконання Закону для самих творців законів — не указ.

Чи є вихід? На даний час рекомендую пенсіонерам силових структур вирішувати питання належного пенсійного забезпечення у судовому порядку, доки нова судова гілка влади ще “не приватизована”.

Микола Панасюк, юрист

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up