Замість техніки 70-х: вінницькі пожежники отримали п’ять новеньких машин

Замість техніки 70-х: вінницькі пожежники отримали п’ять новеньких машин
  • Усього техніки - разом із пожежними машинами та спецобладнанням - надзвичайники отримали на 24 мільйони гривень. Тільки 2 із них дістались місту.
  • Чим нові пожежні машини крутіші за старі, і чого іще, окрім нового обладнання, не вистачає вінницьким пожежникам, читайте у репортажі
     

Сьогодні, 12 березня, о 14.00 вінницьким пожежникам передали 5 пожежних машин. Машини із покращеною прохідністю, цистернами, більшими майже у 2 рази за старі. До всього і економні - ці МАЗи “жеруть” у 2 рази менше палива на 100 кілометрів за своїх “колег” 70 року випуску.  

— У 24 мільйони входить вартість техніки і обладнання: 23,5 мільйони гривень коштують, власне, автомобілі, і 500 тисяч грн - шоломи, бронежилети 5 ступеню захисту, які захищають і шию, і руки. Це білоруське виробництво, повноприводні МАЗи, - розповів Руслан Шевчук, начальник Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій області(ГУ ДСНС - авт.).


Завтра три із п’яти машин вирушать до Козятинського, Хмільницького та Тиврівського району. Інші 2 машини поповнять вінницький автопарк.

Відео дня

— Вони замінять автомобільну техніку випуску 1970, 1984 та 1986 року. Вона справна, але вже стара. А МАЗ - білоруського виробництва, повнопривідний. Містить у собі ємність на 4 тонни води і 400 літрів піноутворювача. Вона може виконувати завдання по пожежам, а також укомплектована пожежно-рятувальним обладнанням: бензорізами, бензопилами, електростанцією, - зазначив Шевчук.

Стара ж техніка 80-х вміщує у себе тільки 2,5 тонни води і працює на бензині. Надзвичайники кажуть, що їх старі машини - ЗІЛи-131 1970-го року випуску на 100 кілометрів витрачають 60 літрів. А цей новенький МАЗ - усього 26 літрів дизпалива.

— У нас уже були схожі машини. Вона відрізняється від наших старих ємністю цистерни, підвищеною прохідністю, ну і більша подача насоса йде  - 60 літрів за секунду, тоді як стара - 40 літрів. Щодо прохідності - були такі випадки, коли ми на старій техніці не могли потрапити на місце пожежі через ускладнені погодні умови, - розповів заступник начальника ДПРЧ № 1 старший лейтенант Богдан Огородник.

Окрім оновлення автопарку, вінницьким надзвичайникам би іще хоч одну драбину, кажуть.

— У нас є усього 9 драбин по області, які сягають 9 поверху. Але ж уже давно є набагато вищі будівлі. Області конче потрібна хоча би одна драбина, яка сягала б у довжину 50 метрів. Такі є тільки у 4-5 областях України, - розповів Шевчук. 

Діана ГУЛБІАНІ
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up