Компактний газовий балончик – ваш надійний захист (новини компаній)

Компактний газовий балончик – ваш надійний захист (новини компаній)

Які бувають газові балончики для самозахисту та особливості їх застосування за певних умов.

Засіб самозахисту потрібен кожному. Причому не лише від людей, а й від бродячих собак. Бажано, щоб він був недорогим, не вимагав якогось дозволу на купівлю та носіння, і не завдавав здоров'ю нападника надмірної шкоди. Всім цим параметрам ідеально відповідають газові балончики (ГБ), які можна купити в українських інтернет-магазинах.

Асортимент цих засобів самозахисту досить широкий, в цьому легко переконатися на сторінці zbroya.store/zbroya/zasobi-samozahistu/hazovi-balonchyky/, де можна купити газовий балончик, який ідеально підійде для певної ситуації. Щоб визначитися з вибором, спробуйте спрогнозувати, від яких загроз та де саме вам швидше за все доведеться захищатися, після чого ознайомтеся з наведеною нижче класифікацією ГБ.

Типи газових балончиків залежно від подразнюючої речовини

Моделі можуть відрізнятися за складом ірританта, від чого напряму залежить їх ефективність, яка може відрізнятися для різних цілей. Найбільш популярних всього 4:

  • OC – універсальний та найпоширеніший. Відрізняється високою ефективністю проти людей (в тому числі тих, хто знаходиться під дією алкоголю чи наркотиків) та бродячих собак. Являє собою екстракт пекучого перцю.
  • МПК. Синтезований аналог OC. Дуже схожий з ним за типом дії, проте більш м'який і наслідки його застосування проходять приблизно в 2 рази швидше.
  • CS. Він не підійде людям, які розглядають газовий балончик насамперед як захист від бродячих собак, тому що слабко діє на тварин. Також не відрізняється високою ефективністю у разі застосування по п’яних людях. Добре працює проти тверезих нападників, нагадуючи за своїми властивостями OC.
  • CR (Алгоген). Дуже сильний ірритант, який вважається токсичним у деяких країнах. Має виражену комплексну дію. За своєю поширеністю сильно поступається "перцевим" різновидам.

Типи балончиків залежно від способу розпилення

  • Струменеві, пінні, гелеві. Всі 3 види дають струмінь ірританта, завдяки чому, з певною обережністю, їх можна застосовувати у замкнутих просторах. При використанні на вулиці, їх сильна сторона в тому, що вітер для них не критичний. Разом з тим, вкрай важливою є точність застосування, у разі промаху ефект буде нульовим.
  • Аерозольні. Викидають хмару подразнюючої речовини, яка може накрити нападника навіть при неточному застосуванні. Ефективні проти зграї собак. Їх не можна використовувати у приміщенні. На відкритих просторах, при сильному вітрі зазвичай марні або навіть небезпечні для свого власника (високий ризик самовлучання).

Типи ГБ залежно від об’єму

Популярні моделі газових балончиків мають об'єм 25, 57, 100 мл. Це досить компактний засіб самозахисту, що дає змогу без дискомфорту носити його постійно. Важливе зауваження: виробники рекомендують навіть після неповного використання балона купити новий, бо достовірно визначити скільки залишилося подразнюючої речовини – неможливо.

Будьте у всеозброєнні

Не нехтуйте власною безпекою, тим більше, що газовий балончик коштує сьогодні близько 150 грн, що незрівнянно з можливими наслідками нападу, який можна запобігти за його допомогою.

keyboard_arrow_up