Хроніка поширення коронавірусу за тиждень. Графік захворюваності

Хроніка поширення коронавірусу за тиждень. Графік захворюваності

Число хворих на COVID-19 з початку пандемії наближається до позначки 900. Станом на середу, 2 грудня, на Козятинщині було зареєстровано 889 випадків захворювання на коронавірус. За тиждень додалося аж 88 нових хворих.

Та маємо для вас дві хороші новини: у середу, 2 грудня, не було зафіксовано жодного хворого. Також за тиждень немає нових смертей. Нагадаємо, від початку пандемії на Козятинщині від коронавірусу померло вже 15 осіб.

Темпи поширення захворювання зараз нагадують гойдалки. Нові випадки реєструються щодня, але щоразу різний приріст. За останні сім днів найбільше хворих додалося у п’ятницю, 27 листопада. Тоді COVID-19 підтвердили у 41 особи. Хоча перед цим, у четвер, 26 листопада, додалося лише п’ять нових хворих. У суботу-неділю була майже однакова кількість випадків — 17 і 18. Вже після вихідних усе різко пішло на спад, адже у понеділок, 30 листопада, додався лише один хворий і черговий сплеск у вівторок — 6 нових випадків.

Відео дня

Наші журналісти поспілкувалися з козятинчанкою, яка перехворіла на коронавірус. Пані Оксані 65 років. Вона каже, що й гадки не має, де могла підхопити цю недугу.

— Їхала в масці в маршрутці й була в масці на пошті. У той же день на вечір піднялася температура, стало ламати суглоби, — розповідає жінка. — Ранком наступного дня поїхала протестуватися. Тест виявився позитивним.

Два тижні сусіди Оксани ставили їй під двері пакети з продуктами. Температура 38 з хвостиком трималася 9 днів. На 16-ий день її сімейний лікар порадила здати повторний тест. Він виявився негативним. З того часу минув майже місяць. Після хвороби наша знайома відчуває фізичну втому, хоч перенесла коронавірус у легкій формі.

— Коли й де заразилася Оксана — невідомо, каже Пані Людмила, сімейна лікарка нашої співрозмовниці. — У маршрутці й на пошті, швидше за все, вона вже була інфікована. Так співпало, що коронавірус дав про себе знати в день її чергового виїзду з дому.

Бережіть себе, вдягайте маски, мийте руки чи обробляйте антисептиком і дотримуйтесь дистанції.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up