«Мало померлого на землю не впустили»: як козятинчани буксують на дорогах

«Мало померлого на землю не впустили»: як козятинчани буксують на дорогах
  • Зимових велосипедистів люди називають каскадерами. Називають їх не тому, що вони великі умільці їздити в ожеледицю, а тому, що часто падають з свого двоколісного перед самісінькою автівкою. Щоб не бути каскадерами ми пересіли на автотранспорт.

Все було ніби нормально поки не повернули на вулицю Василя Земляка. Ох як ми пошкодували, що не були тими каскадерами вечірньою порою 10 лютого. Проповзли днищем автівки від вулиці Незалежності до вулиці Грушевського. Там і зупинились. Хтозна, тронувся з місця залізний кінь по вулиці Василя Земляка без сторонньої допомоги.

На другий день, тобто сьогодні 11 лютого, ми навчені гірким досвідом знов пересіли на каскадерський транспорт. Як не як, а по непроїзних ділянках дороги хоч сторонньої допомоги не потрібно.

Відео дня

Перше, що ми побачили, як на вулиці Пилипа Орлика тендітна, невелика на зріст двірник Вікторія 3,5 хвилини шкребла в контейнері металевим совочком соляну суміш.

За поворотом вже інша жінка-двірник посипає тротуар вулиці Незалежності. Йшовший тротуаром чимось незадоволений козятинчанин кинув нам. «Ви фотографуйте там, де не прочищені ні вулиці, ны тротуари». Ми пораду того чоловіка візьмемо до відома Тільки читач хоче бачити об’єктивну оцінку і ми даємо її саме таку.

Так ми дійшли до зупинки автобусів «Почта». А звідти у всій красі стала перед очима вулиця Василя Земляка. Навіть натяку немає, що за день до попередження синоптиків про чергову негоду тут щось змінилось. Козятинчанка Тетяна каже:

— Ми телефонували до міської ради, а там відповіли, що це єдина вулиця в місті, яка залишилася не очищеною по тій причині, що нікуди сніг вивозити. Правда це чи ні нам не відомо, але говорили переконливо, —  сказала пані Тетяна

Пан Анатолій каже:

— Я розумію в день тут не вийде почистити —заважає транспорт. Це можна зробити до початку роботи ринку чи після його закриття.

Саме влучно про стан дороги на вулиці Василя Земляка сказала мешканка вулиці Мічуріна Наталія:

— Чистити сніг на базарній вулиці не можна ні в якому разі. Під снігом лід, кожен падаючий може сильно травмуватися. Об сніг ще ніхто собі носа не розбив.

Вулиця Антоновича

Іншої думки були чоловіки і жінки, які гуртом другий день визволяли автівки з снігового полону. Та ще й роблять таку процедуру так швидко, що водій ледве встигає закрити двері за собою, а нам не вистачило миті, щоб такий епізод сфотографувати.

Можливо, дійсно не треба очищати від снігу вулицю Земляка. Де ж козятинські жінки будуть енергію дівати при закритих фітнес клубах.

Вечором, щоб не бути голослівними ми ще раз побували на вулиці Василя Земляка. На перехресті з вулицею Антоновича, де ще три години тому козятинчанки героїчно визволяли з снігової каші легковики дорогу прочистили. Щодо самої вулиці Земляка, то ніяких змін там не відбулося. Може це так треба і запитали жінок Поліну з Валентиною. Валентина, піднявши палець до гори сказала: «Во». Поліна каже:

 — Хіба я йду, я буксую.

►Перехрестя Героїв Майдану  і Данила Галицького

Коли поверталися вулицею Героїв Майдану до чергового місця роботи нас зупинила мешканка будинку 42 і розповіла невтішну історію. Каже:

— Вчора тут був похорон. На цьому перехресті застрявши в сніг послизнувся чоловік, який підтримував гроб покійника. Слава Господу, все обійшлося. Померлого на землю не упустили, страхуючого підняли і тільки. Чому не прочистити перехрестя? — запитує наша співрозмовниця відповідальних за дороги.

Прогулянка Козятинщиною: озеро на ринку, замети на перехрестях і літня жінка з дровами
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач59

    Жах робиться на вулицях, люди ходять по дорогах, тому що тротуари не чищені.
  • Читач59

    Пофотографуйте обїздну, і як там можуть розменутися дві машини.
  • Сергей Фурман

    Йшовший тротуаром чимось незадоволений козятинчанин кинув нам. «Ви фотографуйте там, де не прочищені ні вулиці, ны тротуари». Ми пораду того чоловіка візьмемо до відома Тільки читач хоче бачити об’єктивну оцінку і ми даємо її саме таку. Як що Ви подаєте об'єктивну інформаці, то показуйте нв твльки центр міста, а покажіть вулиці, район ПРБ, район 3-ї школи, "Біла казарма" Такі вулиці як Харківська, Московська, Лермонтова, Черняховського, загалом не чистилися ні разу за всю зиму. Це і буде об'єктивна інформація.Зробіть рейд по всьому місту, а не по двох вулицях в центрі.

    Посилання на джерело: https://kazatin.com/Podii/malo-pomerlogo-na-zemlyu-ne-upustili-yak-kozyatinchani-buksuyut-na-dor-11222249.html#page_comments

  • Сергей Фурман

    Йшовший тротуаром чимось незадоволений козятинчанин кинув нам. «Ви фотографуйте там, де не прочищені ні вулиці, ны тротуари». Ми пораду того чоловіка візьмемо до відома Тільки читач хоче бачити об’єктивну оцінку і ми даємо її саме таку.

    Як що Ви подаєте об'єктивну інформаці, то показуйте нв твльки центр міста, а покажіть вулиці, район ПРБ, район 3-ї школи, "Біла казарма" Такі вулиці як Харківська, Московська, Лермонтова, Черняховського, загалом не чистилися ні разу за всю зиму. Це і буде об'єктивна інформація.Зробіть рейд по всьому місту, а не по двох вулицях в центрі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up