В лісосмузі вирізали живі ясени, бо вони поле затіняють і... можуть впасти

В лісосмузі вирізали живі ясени, бо вони поле затіняють і... можуть впасти

Назвали це "Догляд за узліссям"

Минулої неділі на гарячу лінію газети “RIA-Козятин” зателефонували любителі природи нашого краю. Вони повідомили, що під Махаринцями нищиться природа — під пилку попали живі дерева!Лісосмугу ми перевірили.

Там є дуби, але спиляні знайшли ясені. Знаходиться ця лісосмуга біля дороги Козятин - село Махаринці, що недалеко від  5-го ставка. Якщо опиратись на документи сільради, то ці зелені насадження знаходяться між вулицями Центральна та вулицею Крайньою. Якщо комусь стало смішно, то ми його розуміємо. Та документ є документ. Якщо за чиїмось бажанням серед поля можуть з’являтися вулиці, то це ми в селі Махаринці

Отже Махаринецький сільський голова пані Василюк в липні просила дозволу в дочірнього підприємства Козятинського  райагролісу на розчистку та вирізку дерев, “які несуть загрозу проїзду транспорту та затіняють земельні присадибні ділянки, земельні частки (паї) одноосібників по території села Махаринці Козятинського району, а саме

— від траси Кременець - Біла Церква до вулиці Миру

Відео дня

— від вулиці Першотравнева до вулиці Мічуріна

— від вулиці Центральна до вулиці Крайня

— від вулиці Партизанська до ставка Безодня”

Дозвіл отримала вона у вигляді лісорубного квитка № 185 на вирізку більше 150 кубометрів деревини.

Та чи причина в затіненні паїв, чи прокладанні дороги з твердим покриттям від вулиці Матросова до села Махаринці, яку мають ще прокласти? Причина зовсім в іншому. Тільки ховають її за хитро виписаними документами, перед якими безсила і екологія, і правоохоронна система. А, можливо, немає заінтересованості як в одних, так і в інших? Поки спиляли трохи більше 20 дерев твердої породи і будуть пиляти ще.

Як повідомив газеті директор райагролісу Вадим Сичов, журналісти з фахівцями лісу розмовляють різними мовами. Можливо, й так. Тільки для нас рубка, то коли зрубують дерево. У них— планова рубка чи рубка з дозволу називається ”Догляд за узліссям”.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up